София, ул. Бяла 10
Любомир Гайдов
0884 389 536
Боряна Въргулева
0896 947 437
София, ул. Бяла 10
София, ул. Бяла 10

Историята на Мартин Крумов, който се раздели с лошите си навици

Тази вдъхновяваща история е на младо момче, което взима твърдото решение да поеме здравето и съдбата си в собствените си ръце. 
Запознайте се с Марти!
Ние го познаваме от дете, син на приятелско семейство. В един прекрасен ден, неговите родители просто споменаха, че той трябва да сложи в ред храненето си и да свали килограми. Попитаха можем ли да помогнем, защото здравето му страда от излишното тегло и мазнини. И така съдбата ни даде шанс да участваме в неговата пълна физическа и ментална трансформация.

В един прекрасен ден, неговите родители просто споменаха, че той трябва да сложи в ред храненето си и да свали килограми. Попитаха можем ли да помогнем, защото здравето му страда от излишното тегло и мазнини. И така съдбата ни даде шанс да участваме в неговата пълна физическа и ментална трансформация.

На пръв поглед, няма никаква основателна причина за това тегло...

Като дете Марти е по- скоро слаб. Бабите около него постоянно се притеснявали, дали го хранят достатъчно. В училищна възраст също всичко е наред, нормално тегло, без здравословни проблеми. Той ходи на училище, сменя няколко различни спорта и нищо не предвещава това, което ще се случи.
След като прехвърля 8 клас и започва по-сериозното учене, някак си пиенето на вода, режима на хранене, сън и почивка остават на заден план (както се случва на почти всички деца днес).  Месеци и години се точат, без да се случва нещо кой знае какво докато в даден момент, започва странно прилошаване сутрин и дори пълна нетрудоспособност, ако по някаква причина се пропусне хранене.

Идва времето на пандемията и нещата излизат извън контрол.

В месеците в, които всички са затворени по домовете си, сякаш нещо странно се случва. Уж няма промяна в храненето, а теглото на Марти (пък и на останалите членове на семейството) започва да се качва неудържимо. Той се опитва да стопира нещата, като тръгва на фитнес, но въпреки положените усилия, резултати няма. Освен всичко това,  започва странно прилошаване сутрин, както и всеки път, когато храненето закъснее.  
В един прекрасен ден, придружавайки баща си на рутинни изследвания, решава и той да си пусне кръвни изследвания. В един прекрасен ден, придружавайки баща си на рутинни изследвания, решава и той да си пусне кръвни изследвания. Резултатите не са никак добри и лекарят, който разчита резултатите му препоръчва да промени начина си на живот и хранене, защото макар и на по-малко от 20 години, вече се намира в пред диабетно състояние. 
Шокът е голям, защото в главите на всички ни това е предимно старческа болест, но оказва се и младите не са пощадени, когато не се грижат за себе си.

Тогава той си спомня, за този семеен приятел, който става негов Треньор и го води по пътя на промяната.


Всичко започва с измерване на Танита боди анализатор и консултация на която се изясняват проблемите: 
  • Липса на сутрешна закуска
  • Недостатъчно чиста вода за деня
  • Липса на какъвто и да е режим на хранене, сън и почивка
  • Недостатъчно протеини и растителна храна за сметка на излишък от преработени храни и нездравословни напитки
Изготвихме персонален план за справяне с проблемите и включихме Марти в програмата Маратон за силен дух и здраво тяло чрез, която хората придобиват нови знания и умения да се справят със съвременните предизвикателства в храненето, ежедневното движение, дори начина ни на мислене. 

Резултатите му са мотивиращи за цялото семейство!

Паралелно с режима на хранене и новите му задачи (пазаруване, четене на етикети, готвене, планиране на храненето, физическа активност), Марти става студент в София, специалност Оптометрия. Ежедневието е тежко, ученето много, но когато човек е взел твърдо решение, нищо не може да го спре.
Той няма време за ходене на фитнес, но благодарение на Маратона се научава да вмъква физическата активност между задачите в ежедневната си програма. Изпълнявайки задача след задача, предизвикателство след предизвикателство, се оказва, че резултатите са на лице и то без да е нужно да отделя твърде много време и усилия. Неговата приятелка го подкрепя през цялото време, а семейството му така се вдъхновява от неговата промяна, че сами търсят съветите за здравословно хранене и начин на живот. Оказва се, че само година след началото на програмата, Марти е свалил всичко излишно от себе си, а неговите родители, водени от личния му пример също са свалили килограми и са подобрили общото си здравословно състояние.
Това го мотивира да се включи към програмата за обучение на Треньори и сам да помага на други хора, които искат да регулират теглото си.

Тоталният резултат на Мартин Крумов според измерванията на Танита боди анализатор:
- 48,7 свалени килограма
- 14 % от общите мазнини
- 9 пункта намаление на висцералните мазнини (от много лошо към нормални)
+ 10% вода (от хидратация под нормата към отлично)
- 24 см. от талия и повече от 5 дупки в колана

Освен това имаме гигантска промяна в начина на мислене и ежедневните избори, което е гаранция за дългосрочното поддържане на постигнатите резултати и истинския прогрес. 

На 15 юли 2023 Марти получи признание за ТОП РЕЗУЛТАТ на Маратонската среща в София. Кратко видео от това, което той сподели в момента на получаването на грамотата може да чуете и видите във видеото. 

Влез в акаунта си
usercartmagnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram